Обучение на деца от 7 до 18 г.


Групата за обучение на деца от 7 до 18 години бе създадена като продължение на групата от 0 до 7г. Неусетно малките ни потребители порастват и се оказва, че тяхното развитие трябва да продължи по различен начин.

Нарекохме тази група “Втора”. Децата, които я посещават ходят на училище. Всички имат някакви обучителни и  или поведенчески проблеми.  Пребиваването им в училище е самостоятелно , кога то се налага и  с придружител/родител или роднина/. Според спецификата на обучителната трудност  се разработва специална програма за подпомагане на ученето, за придобиване и осмисляне на нови знания и умения, за формиране на самостоятелни навици за подготовка на домашна работа и уроци…

В помощ на децата се използва виртуалният сайт Уча.се в специално пригодена за това компютърна зала.

Освен обучение, работата с децата включва и  модул спорт. Всекидневно се провеждат занимания за развиване на физическата култура и спортните умения. Разполагаме с добре оборудван физкултурен салон, който се ползва предимно при зимни условия.В него се помещават шведска стена и батут, басейн с топки, меки модули за преодоляване на препятствия, медицински топки, гири и още много други приспособления. Бягащата пътека е любим уред и често го използваме като награда след учебните занимания. В двора на Дневния център има обособена зелена площ с прекрасна възможност за бягане, игра и забавление на открито. Редовните занимания по спорт подпомагат правилното физическо развитие, намаляват риска от затлъстяване и заболявания на опорно-двигателния апарат /сколиоза/. Така също се подпомага повишаването на концентрацията в учебния процес , спортът учи на дисциплина и отговорност към поставените задължения.
Предвижда се привличането на стажант треньор по лека атлетика (от Националната Спортна Академия) за провеждането на всекидневни тренировки, които да положат правилна основа за развитието на децата. Тренировките ще са съобразени с физическите възможности на всяко от децата.

През летните месеци се провеждат различни ателиета на открито, които включват: посещения на аквапарк Овощник, посещения на конна езда, туризъм и др.

С децата в тази група работят:

  • психолог – Ана Стефанова
  • специален педагог (стажант) – Кремена Рачева
  • логопед (стажант) – Петя Стойчева